Woningen Beemster Buiten

In deze omgeving wonen? Dan zoek je ruimte, groen en een karaktervolle woning. Dat zijn voor mij de uitgangspunten geweest voor het ontwerp van deze woningen. Samen met mijn medewerkers ben ik druk bezig de woningen verder te ontwerpen en te perfectioneren. Hierbij streven we ernaar alle schuurvolumes zo uniek en flexibel mogelijk te houden. Houd deze site in de gaten!

Op andere projecten van Bart de Jong heb ik schuurwoningen ontworpen en ik merk dat niet alleen de bewoners maar ook de omgeving steeds enthousiaster worden van deze woningen. In een schuurwoning is veel meer mogelijk dan een standaard woning, Je woont, leeft, werkt en slaapt daar waar het echt de beste plek is. De schuren zijn gebouwd tegen Beemster dijken. De entree is op de begane grond, daar vindt je de berging en een extra kamer. De trap bevindt zich in een vide die door de hele woning loopt. Op de verdieping vindt je de living met keuken en aansluitend het grote zuid gerichte terras. Slapen is bedacht op de tweede verdieping, maar natuurlijk kan dat anders.

Ruben Wennekers, stedenbouwkundige, architect, Beemsterling
W www.rubenwennekers.nl

Huis_thump_1

Proces en verwachting

De gemeente Purmerend heeft aangegeven voor de zomer 2022 het bestemmingsplan vast te stellen  Wij verwachten in 2023 te kunnen beginnen met bouwen, om voor de zomer in 2024 de woningen te kunnen opleveren. De woningen, met een oppervlakte vanaf circa 150m2 GBO, worden energieneutraal. Je kunt je op deze pagina inschrijven als geïnteresseerde. De verwachting is dat we eind 2022 met de verkoop beginnen.

Unieke ruime woningen op een prachtige locatie!

tuinen

Gezamelijke tuin

Mijn ontwerpen zijn ogenschijnlijk simpel. Het is vergelijkbaar met muziek componeren. Het is de truc om verschillende ‘samples’ die bij elkaar passen op elkaar af te stemmen. Gazons, plantenborders, hagen, bomen of zelfs een rietkraag die ruist in de wind, ze hebben alle een eigen geluid. Dan werk je met zintuigen en dat is een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Door landschappelijke kenmerken uit de omgeving in te passen, ontstaat een tuin die harmonieert met haar omgeving. basis voor dit ontwerp zijn de bouwstenen van het typische Beemster Erf zoals de “Poortwachters”, Rode beuken om aan te geven dat het perceel was afbetaald, Laanbomen, hagen, hoogstam fruit en verder heel veel uitheemse bomen die werden geplant om aan te geven dat de bewoners echt wel verder kwamen dan de Beemster. In de grote parktuin staan al veel uitheemse bomen, die gaan we verplaatsen. De dijken tegen de woningen aan krijgen net als de collectieve tuin gemaaid gras. Aangevuld met grassen en bloeiende vaste planten die vlinders en insecten aantrekken: dat geeft een fantastisch effect. Speelplaats voor kinderen, ravotten met de hond, gaat u vooral genieten, het onderhoud wordt voor u verzorgt!

Jochem Koelemeijer, Tuinontwerper, Beemsterling
W www.jochemkoelemeijer.nl

googlemaps2